Torsdagssegling 20230803

Då var det dags för ännu en kvällssegling. Första för höstsäsongen! Något trixig vind men den landade till sist på VNV-NV 1-7m/s. Även strömmen var lurig med motström i vissa partier för att sedan helt plötsligt vara med oss istället.

Det var väldigt svag vind i starten. Vi började bli oroliga att vi skulle hinna fram till linjen överhuvudtaget. Men vi fick till en hyffsad start! Nylonet kom upp även om det inte var felfritt. Skepparn hade lyckats tvinna skoten. Vi lyckades lämna linjen som tvåa med Melges 20 före såklart. När vi seglat några minuter började det vrida emot rejält och samtidigt mojna. Vi bärgade det rosa tyget och fortsatte med genua. Nu var det helt plösligt kryss och extremt tunt med enstaka vindbälte. Vi lyckades ta lite på Melges 20. Vinden fyllde på bakifrån och vi fick se Beason 31 komma igång ordentligt. De ångade verkligen på! Vi rundade Pilhaken 30m bakom Melges 20 med kanske 60-70m ner till Beason 31.

Pilhaken-Polkagrisen. Bjöd inte på så mycket. Melges kunde bära gennaker och pep ifrån.

Pilhaken -Norrmärket. Kryss. Vi valde att fortsätta för SB, söder ut. Medan Melges 20 valde ett nordligt spår. Vi ville minimera våra slag men ändå inte försegla oss. Vi seglade upp oss! Uppe vid Norrmärket var vi jämnsides med Melges 20. Tyvärr gjorde skippern en missbedömning på sista slaget vilket gjorde att vi fick blya oss runt märket. Det kostade oss! När vi väl rundat kom vi på att vi hade gennakerskoten på fel sida. Fan! Detta skulle vi tänkt på! Vi gjorde ett försök att kasta runt gennakern men det slutade i kattskit med massivt timglas. Melges 20 drog ifrån igen samtidigt som det var bättre vind(5m/s) för båtarna längre in. Nu var Beason 31 för nära. När vi väl fått upp gennakern var det aningens för brant för oss och vi fick inte riktigt utdelning.

Vi rundade Pilhaken ännu en gång. Nu mot Landskrona hamn. Vi fick skära men klarade oss med en gipp. Vi mötte Beason 31 på halva vägen mellan Landskrona hamn och Pilhaken. Nära nära! Inte bra. Det blev några slag innan vi passerade Pilhaken. Tittade bak. Vi hade ökat på avståndet till Beason 31 igen. Melges 20 låg säkert 4min före. På sista bogen mot mål lyckades vi hänga av Beason 31 och även kapa tid på Melges 20 men tyvärr inget som skulle räcka för att slå någon av dem. Melges ska vi vara före i mål och Beason 31 minst 7min före på en timme. Synd att vi hade de två incidenterna annars hade det sett aningens annorlunda ut. Att minimera misstagen är extremt viktigt. Det är svårt att segla in minuter på en timme som ett misstag kan kosta.

Crew: Ingmar, Marcus, Kerstin, Jonas (Thomas utlånad till Beason 31)

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

5 Aug 2023

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)