Torsdagssegling 20230608

Idag fanns det gott om vind trots att prognosen lovat annat. Stadig bris på 7-8m/s från N-NV. Vi hade även med två nya besättningsmedlemmar. Kerstin och P-O. Det var lite tur för annars hade vi fått segla på två vilket är i minsta laget när det friskar i.

Vi gjorde en bra start och kunde stänga lovarts platsen. Det gav oss en fördel eftersom vi beslöt oss för att lämna gennakern i påsen. Lite synd eftersom det annars var en perfekt vinkel. Men med två nya kändes det inte helt optimalt. Trots att nylonet låg i påsen lyckades vi hålla de andra bakom oss under hela länsen. Eller ja. Där är ju den där Melgesen också. Men de har vi slutat räkna med.

Vi rundade Pilhaken och fortsatte för styrbord på kryss mot Polkagrisen. Har var vi lite vakna och såg till att vi behöll lovarts sidan där x-302 försökte hitta plats. Tyckte aldrig att vi fick någon riktigt fin gång på kryssen men gjorde det tydligen rätt bra ändå då vi ökat vårt lilla försprång.

Läns mot Pilhaken. Vi gjorde en bra rundning där Kerstin var bra med på storskotet. Härligt! Två halvtråkiga halvvindar från Pilhaken-Norrmärke. Norrmärke-Pilhaken. Konstigt nog kändes det som om vi utökade ytterliggare.

Från Pilhaken till Landskrona. Plattläns. Här var vi helt hundra på att spinnakerbåtarna skulle kör om oss men det kändes istället som om vi utökade aningen till. Konstig känsla. Rundningen gick bra. Nu var det en lång kryss mot mål. Samma känsla som på första kryssen. Kändes som om vi klistrat fast i vattnet. Allt kändes dött. Dök ner för att titta på focken. Såg ok ut. Så bra det kan med de stående lattorna. Trixade lite med storen. Ingen förbättring. Hmmm. Nu hade X-302 ångat på bra och tagit in halva sträckan. Även Aphrodite101:an. Fumlade lite till med storen och sen började loggen helt plötsligt röra på sig. Måste våga skota hårdare! Tyvärr var det inte mycket kvar av seglingen.

Besättning: Kerstin, Thomas, P-O och Marcus

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

10 Jun 2023

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)