Torsdagssegling 20230601

Ännu en torsdag avklarad. Denna med en något lurig prognos. Kl.19.00 NV 6-9m/s. Kl. 20.00 SO 9-11m/s. Alltså ett vindvrid på 180 grader.

Tyckte vi fick till en ok start med gennakern uppe. Vi lyckades att ta täten men det var egentligen en för brant bog för nylonet, AWA 90gr. Detta gjorde att vi aldrig lyckades skapade någon lucka bakåt vilket hade varit behövligt. Det blev lite fördröjning med nedtagningen som gjorde att vi tappade vårt lilla försprång. 

När vi rundat för kryss mot Polkagrisen kändes det lurigt i både båt och vind. När vi gjorde vårt slag var bedömningen att vi skulle klara Polkagrisen men när vi väl kommit runt låg vi långt under. Håller vinden på allt slå runt? Helt plötsligt kom vridet på 180 grader med en markant vind ökning. Vi kunde slå och fick ett lyft till märket. Lite flyt.

Det blev en tajt sträckbog mellan Polkagrisen och Pilhaken. Vinden ökade hela tiden. Mellan Pilhaken och Norrmärket körde vi på för halvvind med en toppnotering på 14m/s.

Det blev en tuff gipp vid rundingen av Norrmärket. 13m/s med full stor är inget kul. Vi fick en kraftig uppskärning. Ett tag såg det ut som om vi skulle glida på pricken. Nervöst.

Det blev en halv dålig kryss mot Pilhaken. Vi klarade oss med ett slag och kunde precis blya oss runt märket mycket tack vare strömmen. Nu såg man vad de liggande lattorna i focken gör för nytta. Dessa hade vi inte satt på idag,tyvärr. Akterliket piskade och fladdrade hejdlöst under hela kryssbogen. Visst, det var åt helsike för mycket vind för segeluppsättningen men det var bara att härda ut. Stundtals kändes det som om vi stod still.

En halvvind mot Landskronahamn. Vi rundade med en gipp och åter en rejäl uppskärning. Tog lite tid innan vi fick fart på den gamle damen igen. Nu var det ytterliggare halvind mot mål.

Kryssbogen mellan Norrmärket och Pilhaken var dagens bottenapp. Noll båtfart och dålig höjd. Sen får det vara slut med den ostliga och sydostliga vinden. Är så förbannat trött på halvvinds kaset!!

Kvällens crew: Marcus, Tomas S, Thomas och Ingmar

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

4 Jun 2023

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)