Torsdagssegling 20200618

Förra torsdagen slutade i DNF då vindgivarens limning släppte från kolfberröret. Detta i sin tur gjorde att den mekaniska låsningen inte fungerade längre. Vilket i sin tur gjorde att givaren trillade av mastoppen och blev hängandes i sin kabeln. Med lite trixande och snabba beslut lyckades vi rädda den. Tur i oturen som man säger!

Oturen skulle tyvärr hålla i sig även denna dagen. Egentligen en segling som skulle passa oss vindmässigt men strul med prylar och dåliga beslut gjorde att den slutade mindre bra.

Vind NV 2-5m/s. Vår plan var att länsstarta längre ner på linjen för att kunna segla i fri vind men vi var lite tidiga och fick segla upp mot lovartsmärket innan vi kunde vika av. Vi hamnade precis där jag inte ville. Vi kom genast i vindskugga och fick det kämpigt att gå om. Den som ställde till det mest var X-302 som låg kloss emot oss på lovartsidan. Vi låg och kämpade mot varandra och fick se de andra båtarna dra iväg. När vi rundade kom vi in bland de sista. Interna fighter är aldrig bra! Onödigt! 

Från Pilhaken till Norrmärket kunde vi äntligen bryta oss fria och seglade bra. Här kantrade vinden och vi fick några slag för att kunna ligga upp till märket. Vi rundade som tredje båt med de båda Melges 20:orna framför. Nu kom misstag nummer två. Vi valde att inte sätta gennaker från Norrmärket till Pilhaken. De andra ångade ikapp igen! När jag väl fått min vilja igenom gjorde jag ett försök att hissa men tiden var för knapp och strumpan strulade (förberedande slarv från skepparn). Nu var X-302, Dehler 29:orna och Beason 31 hack i häl igen. 

När vi rundat Pilhaken för att gå mot Landskrona hamn lyckades jag få upp nylonet och vi kunde rycka lite igen. Vi seglade även bra på kryssen mot mål och kunde öka avståndet men det skulle aldrig räcka till den placering som vi behövde.

Resultat

Besättning: Marcus och Thomas

/torsdagsbana-stor.jpg

20 Jun 2020

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)