Avslutning Torsdagsseglingarna 2019

När den sista torsdagsseglingen infinner sig vet man med säkerhet att det är höst och att upptagningen närmar sig med stormsteg. Vårt Öresund visade sig inte heller från sin bästa sida denna dag. Västlig vind 9-13 m/s gör inte att man hoppar jämnfota. Men segling blev det!

Två starter var beräknade med den ordinare torsdags banan. 

Idag var vi ordentligt folkade med följande besättning: Thomas, Jens, Martin, Ingmar, Roger och Marcus. Hade det funnits möjlighet hade jag gärna tryckt in två till.

Vi var ute i god tid för att kolla av segel och trim. Jens var som vanligt aktiv och på hugget. Detta var nu tredje gången Jens valt att hänga på. Extremt kul! För min egen del har han hjälpt mig att förstår segling i högre vindstyrkor och vad man bör tänka på. Att bara få denna information och sedan uppleva det ger enormt mycket. Tack!

Starten blev helt ok även om vi kom lite väl nära Bengt i sin Laser som hade rätt till väg. Samtidigt ville vi inte ställa till det för mycket för båtarna i lovart då vi hade lite goodwill att dela ut till en av dessa. Halvvinds starter brukar som alltid bli röriga!

Annars blev tyvärr inte mycket dramatik på banan då det blev antingen halvvind eller sträckbogar som liknade ett följa john tåg. Vi hade x-302 som närmsta båt och det avstånd vi förlorade i starten höll sig ända till mål. Med tanke på vår korta vattenlinje så ska det inte skilja något speciellt mellan oss. Men att ligga så nära x-302:an i denna vinden ser jag som en bedrift i sig själv. Det var deras vind idag! Vi brukar helt klart halka efter annars. En sak som faktiskt var lite lurig var den för dagen extremt starka syd gående strömmen som gjorde att det var svårbedömt vid Norrmärket. Här var det lätt att segla över!

Andra seglingen såg precis likadan ut som den första med ett litet undantag i starten. Nu var folk mer på hugget och vi var kanske lite lugnare och kom med det inte riktigt fram.

På kvällen dukades det upp till en rejäl middag och fest med ett gediget prisbord. Hur gick det då? H2O fick äntligen höja vandringspokalen och med det räkna hem en första plats! Riktigt kul! Bra jobbat av alla som varit med under säsongen!

Resultat Lördag

Total resultat

/img_20190918_1659571.jpg

/torsdagsbana-stor.jpg

20 Sep 2019

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)