Torsdagssegling 20190801

Då var höstens första kvällssegling avklarad. Vind 5m/s från SSV. En riktigt dålig segling från vår sida!

Tyvärr hade startmaskinen lagt av och vi hade väldigt svårt att se ljussignalerna. Vi fick jaga runt till de andra båtarna för att få någorlunda rätt på tiden och mitt i detta glömde vi bort starten. Vi låg galet fel och blev sista båt över linjen. Och eländet slutade inte här! Noll fart på kryssen mot Pilhaken och slagen utfördes som om det var första gången vi seglade. Ovanpå allt så hade loggen lagt av och den har jag svårt att klara mig utan. Men vi saknade fart, det kändes!

Vi rundade Pilhaken och sedan Polkagrisen. Sträckbog till Pilhaken. Dålig fart igen! Vad händer? Efter Pilhaken mot Norrmärket blev det sträckbog med lite slack på slutet. Även här gjorde vi dålig fart. Vidare in emot Pilhaken på en halvvind. Här kändes det bättre men det fattades något ändå. Vi lyckdes med nöd och näppe gå om x-99 och Dehler 29. 

Pilhaken till Landskrona hamn. Kryss igen! Vi höll på att tappa det lilla vi seglat in men lyckades ändå ta oss runt före de andra som vi just seglat om. Gennakern åkte upp efter en del trassel. Tre gippar senare kom vi äntligen i mål.

Imorgon blir det att kolla av botten för något måste vara fel! Havstulpan odling?

Besättning: Marcus och Ingmar

Resultat

 

/torsdagsbana-stor.jpg

2 Aug 2019

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)