Torsdagssegling 20190523

Ytterligare en torsdag seglad. Denna gång visade sig vädret från sin bättre sida. Sol, 3- 5m/s från SV med stark SV ström. 

Halvvinds start är inget jag gillar och det blir oftast kaos vid lovarts positionen. Oftast håller jag mig borta men när det närmade sig 1min innan start såg jag att alla var sena och låg betydligt längre ner. Kanske blir det en lucka? Vi chansade och behöll vår sydliga kurs och pekade mot lovartsflaggen. Tyvärr så hade någon bestämt sig för att stänga platsen trots att de var sena. Två lovade upp kraftigt och vi kom såklart i kläm. X-302 var snäll som till slut släppte förbi oss med minsta möjliga marginal till pinnen.

Sträckbog ut till pilhaken. Halvvind från Pilhaken till Polkagrisen för att sedan avlösas med ytterliggare en halvind. Nu kom den trixiga biten. Efter Pilhaken mot Norrmärket skulle det bli en kryss. Och hur gör vi med den starka strömmen? Kändes som om att det var här seglingen ev. kunde avgöras. Vi låg först och hade ingen att titta på(vilket inte hör till vanligheten). Skulle vi fortsätta eller slå direkt åt barbord? Vi fortsatte på styrbordsbogen efter rundningen för att sedan slå över till barbord och se vad som eventuellt kunde hända när vi gick igenom strömfåran. Till vår förvåning kände vi inte någon större skillnad mellan styrbords och barbords bogen så nu gällde det bara att inte segla över och tappa distans. Vi tog ut marginal då det forsade en del kring märket. Nu skulle gennakern upp. Näst intill felfri sättning! Vi gick ut för barbord några minuter och gippa sedan för att kunna ligga upp mot Pilhaken. Strömmen var trixig och jag missbedömde en aning och det blev ett gränsfall till att vi åkte på ytterliggare en gipp. Nu var vi framme och gjorde en felfri och snabb nertagning. Sjukt! Det brukar alltid vara något som strular till sig. 

Sträckbog från Pilhaken till Röd prick Landskrona hamn. Halvind mellan röd prick och Pilhaken för att sedan avslutas med gennaker på målrakan. Även denna gång blev jag lurad av strömmen och seglade onödigt högt.

Ikväll seglade: Thomas, Ingmar, Martin och Marcus

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

28 May 2019

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)