Torsdagssegling 20170615

Idag blåse det från SSV med vind på ca 4-6m/s med stark nordgående ström. Vi valde en barbords start långt ner mot hamnen. X-302 hade samma plan medans resterande låg uppe vid lovartsmärket. Vi kom iväg lite sent då vi fick lite strul med genuaskotet och X-302 stack iväg. De hann före hela klungan medans vi fick ducka tills vi hittade en lucka.

Tyckte båten kändes trög även denna torsdag. Skumt som tusan! Nåja, vi kryssade upp mot Pilhaken och det var stor fördel att ligga när land vilket vi också gjorde även om vi inte tar onödiga risker. Vi rundade som tredje båt med en First 36.7 och Melges 20 strax framför oss. In imellan kom en Folkbåt som skulle hållt undan men valde att forsätta. Fick slänga mig på rodret och klarade med nöd och näppe Melgesen framför med vårt peket. Sedan blev det en stäckbog från rödprick till Pilhaken som skulle avlösas av två halvindar från Pilhaken till Norrmärket och tillbaka igen. Vi låg i princip sida vid sida med Melges 20 som seglas av Jens och Per.

När vi tagit oss runt Pilhaken var det dags för kryss mot Rödprick söder ut, vid stora hamnen. Än en gång var det stor fördel att gå in så långt man vågade. Vi fegade ordentligt då vi seglat på en sten med polarens båt då lodet visade 3m. Vi slog utåt och fick se oss rejält överseglade av närliggande båtar. Melges 20 stack iväg samtidigt som jag lyssnade efter en smäll. Precis där de andra seglade ligger sten! Men som tur var klarade sig alla! Nu låg vi helt plötsligt sida vid sida med Nerme i sin Dehler 29. Vi lyckades rycka lite och runda för att sätta gennaker. Efter lite mindre trubbel kom nylonet upp för en stybordsbog. Vi hade tappat helt med Melges som låg minuter före. Synd! Men en hel båt går före! Vi lyckades rycka ytterliggare lite till men Nerme låg gissningsvis 1min bakom och gick bra. Vi fick båda en fin barbordsbog in i mål! Bra seglat av Nerme och Bengt som borde haft det tuffare i den avtagande vinden med sin fock.

Jag är fortfarande fundersam över att båten inte tar fart? Får sticka ner huvudet under ytan när vattentemperaturen stigit ytterliggare. Brukar inte kör bad under 23grader.

Dagens besättning: Thomas och Marcus

Film av Per Immerstrand

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

17 jun 2017

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)