Torsdagssegling 20170608

Denna torsdag bjöd på väldigt varierande vindar. Vinden låg på SV med allt ifrån 4-7 m/s. Med SV vind visste vi att det antagligen blir en bråkig start, vilket det också blev. Alla ville ha lovarts platsen och nästan hela fältet var för tidiga vilket gjorde att det blev trångt. Vi gissade på att tre båtar tjuvstartade i och med allt stök men en svår bedömning när man inte har någon starter.

Det blev en kryss mot pilhaken där vi hamande i skitvind rätt fort. Vi beslöt oss för ett slag utåt vilket skulle visa sig vara ett bra val men vad hjälper det när båten går som en kratta. Vi saknade en knop på loggen och det kändes hela tiden som om vi hade något på släp. Frustrationen växte! Vi rundade Pilhaken med två halvindar till Pilhaken igen. Sten dött! Vad gör vi för fel? När vi nästan var framme vid Norrmärket var det precis som om handbromsen släppte. Nu rusade loggen upp en knop. Båten levde igen! 

Resterande bogar blev i princip plattläns i den avtagande vinden. Ingen höjdare med gennaker men vi kämpade på. Jo, vi fick föresten en kanon bog från stora hamnen (rödprick) till Pilhaken. Den kändes riktigt fin. Som vanligt tappar vi fruktansvärt på manövrar men när farten inte heller sitter blir man lättt lite tråkig. Nya tag!

Dagens besättning: Marcus, Martin, Ingmar och Thomas

Resultat

/omslag-torsdag.jpg

11 jun 2017

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)