Torsdagssegling 20140807

Ikväll var det premiär för torsdagsseglingarna igen. Det skulle visa sig bli en lugn segling med lättare vindar från SSO som pendlade mellan 2-5m/s. Ett vindregister som vi brukar gå bra i och vi skulle äntligen få tillfälle att prova genuan i skarpt läge!

Efter att starten brunnit av, som nu också har fått en ljudsignal och inte bara ljus(bra jobbat Rolf) så gick vi upp på  första kryssen mot Pilhaken. Jag tyckte vi gick tungt och kände att vi inte riktigt fick fart i båten. Vi provade att fall några grader utan större utdelning. Vi beslutade vid nästa slag att flytta bak skotpunkerna för att få en lite planare nedre del och mer twist. Nu började vi ta bättre fart. En sak vi är dåliga på är att när vi går kass på något ben så sitter vi bara och kasar med istället för att aktivt försöka göra något åt det hela.

Mot röd boj blev det en rätt odramtaisk slör där vi kunde segla i fri vind för att sedan gå upp på en kryss igen ner mot Pilhaken. Vi hade nu utökat vårt försprång en aning. Ut mot Nordmärket blev det halvvind. Här hade vi förberett för gennaker men det visade sig att det blev för brant. När vi rundade blev det en sträckbog tillbaka för att sedan bli en kryss mot röd boj vid Landskronahamn. Nu skulle gennakern äntligen gå att hissa på sista benet mot mål. Det blev väldigt platt stundtals så vi fick börja skära och såg att spinnakernbåtarna började pinna ikapp igen. Vi hade lite oflyt o gick lite för långt plus att det vred imot när vi gippade in mot mål så sista biten avslutades med halvvind.

Placering 2:a av 6 deltagare

Reslutat

Vi som seglade: Marcus,Martin och Jan

/torsdagsbana-stor.jpg

10 aug 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)