Torsdagssegling 23/5

Det kom 11 båtar till start. Vind 6-7m/s riktning syd. Vi beslöt oss för att ta det lugnt och köra lite efter dom andra. Men när det väl drog ihop sig mot start visade sig att alla var väldigt sena fram till linjen.

Vi seglade på så gott vi kunde vilket tyvärr inte räckte speciellt långt(9:a av 11:a). Några saker som vi reflekterade över var att båten verkligen behöver sin genua. Balansen var ur dålig på kryss. Väldigt lovgirig.

Förklaringen, den lilla självslående focken har inte en chans att väga upp storen. Det vi fick göra var att släppa rejält på storen för att överhuvudtaget få någon som helst balans i båten, vilket gav sämre höjd och fart.

Efter många om och men beslöt vi oss för att få upp gennakern. Ett segel som vi aldrig testat på båten tidigare. Tyckte vi fick till en hyffsat bra sättning för att bara vara två. Väl upp kunde vi konstatera ytterligare en sak till. Detta kan inte vara en slör/läns gennaker! Den var oerhört triangelformad och påminnde nästan om en reacher i nylon. Detta även konstaterat från startern i land. Vi provade att lova upp på en halvvind och genast sköt båten på. Men har man en läns mot mål så funkar det inte något vidare om man bara kan köra halvvind. Blir mer som att segla fram och tillbaks på samma linje. Frågan är om man kan få den modifierad för en billig peng? Hur som helst så ligger en genua först på önskelistan.

Vi provade efter målgång att flytta fram skotpunkten(i seglet) på focken då vi tyckte att akterliket stängde rejält. Det kändes som att det gav lite mer. Men utan en fungerande logg känns det som om man famlar i mörkret.

Avslutningsvis så tycker vi ändå att allt gick kanon! Bra väder och bra segling!

Vi som seglade: Marcus och Thomas

Här hittar ni resultatet till dagens segling

25 maj 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)