H2O på dagstur 20140806

Idag satte vi kurs mot Rungstedhamn med en lovande prognos. Vinden låg på N mellan 3-6m/s vilket var lite i underkant med den lilla semesterfocken. Under färden upptäckte jag ett känt fenomen men har aldrig sett det så starkt. Vi korsade ett antal tydliga strömfåror på vår väg över mot Rungsted. När vi korsade dessa gjorde båten ett tvärt litet kast och vi tappade genast en 1 knop från ena sidan till den andra. Otroligt!

När vi förtöjt dukades en lättare lunch upp med div tillbehör. När vi käkat färdigt och ligger och slappar spanar jag ut över hamnen och ser då att även Richard med sin Dehler också ligger här. Även vårt gamla skolfartyg R10:an Bonita angör i samma ögonblick. Vi går upp en stund senare för att se vad de flertalet restaurangerna har att erbjuda. Då stöter vi också på Richard och Jeanette som varit och handlat dricka till morgondagen. Vi tar ett snabbt snack för att sedan botanisera vidare i restaurangutbudet. När vi väl bestämt oss gör vi ett besök på Bonita som också fått sig en större ombyggnad i år. Med höjd ruff har det plötsligt blivit ståhöjd i hela båten. Och som vanligt har alltid Dag en hel del historier att berätta så det tog en stund innan vi fick våran mat.

När vi käkat middag var det dags att styra hemåt igen. Nu hade vinden nästan lagt sig helt och vridit emot. Men vi testade ändå att sätta segel men vi beslutade rätt fort att starta järngenuan. 21.30 var H2O säkert i hamn igen. En fin dagstur!

Vi som seglade: Jenny och Marcus

På tur 20140806

 

 

8 aug 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)