Avslutning torsdagssegling 2013

Lördagen den 14/9 var det dax att sätta punkt för 2013 års torsdagsseglingar!

Två seglingar var planerade med start kl.11.00 och 13.00. Då den svaga vinden bestod så beslöt kappseglingsledningen att annulera första start. Synd! Jag hade hellre skjutit upp båda seglingarna en timme eller två.

Vi gick ändå ut en sväng "bara för att komma ut". Vinden pendlade mellen 1-2m/s och strålande sol. Tyckte vi gick helt ok i den svaga vinden.

Nu började det dra ihop sig till start. Men först snabbt in i hamn för krov med bröd och en pilsner. Nu var vi laddade!!

Ut till linjen..... 5,4,1 START! Med den SV vinden blev det rejält stök vid lovartbojen som resulterade i att två tre båtar fick gå tillbaka men vi klarade oss med nöd och näppe. Nu var det bara en C55 som låg och bråkade och vägrade flytta sig trotts att vi hade klart överlapp och låg i lä. Vi föll av en anning för att kunna hämta fart och segla på. Vi tappade en del och gled ner.

På första kryssen från startlinjen gick vi inget vidare plus att vi gjorde några dåliga vägval. När första rundningen närmade sig så var det en hel del båtar som hängde kvar och en slank före. Där ibland Jan i sin Express och strax efter oss Rolf i sin Beason31.

Nästa ben halvind-slör. Då detta är väldigt kort beslöt vi att bara köra genua. Nu knapade vi in på Jan. Uppe vid märket låg vi jämnsides. När vi sen gick upp på nästa kryss var det samma visa igen. Dåligt vägval och fart.

Väl uppe till nästa runding låg Jan en bra bit före. Nu var det en sträckbog mot nästa märke. Vi tog in lite på honom men inte tillräckligt. Runt märket som tvåa

Nu var det dax för gennaker. Allt gick felfritt och nu tog vi in en del av avståndet. Vi var i princip jämnsides vid rundingen.

Nu var det kryss igen för att avsluta med en lång plattläns mot mål. Vi rundingen var Jan före igen. Vi gjorde ytterligare en felfri gennakersättning men detta hälpte inte och vi höll jämna steg in mot mål. Vi knep mållinjen 6sek före Expressen. Vi tittade bak och såg att vinden nu hade fyllt på rejält och att många gick fort mot mål.

Vi slutade 4:a av 10 deltagare

Vi som seglade: Marcus,Thomas och Per

Resultat

Totalt 2013

Avslutning torsdagar 2013
18 sep 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)