Torsdagssegling 20140515

Ikväll förberede vi oss genom att kör lite hygge och ett gott snack i brunnen 2tim innan start. När klockan närmade sig sex började jag bli mindre tveksam till om det skulle bli något. Sundet låg spegelblankt! Jaha,då är det bara till att packa ihop. Efter en stund dök Rolf upp som seglar Beason 31 och hojtade till om att det visst fanns vind. Jag reste mig upp o spande ut lite avtrubbad av ölen och en tråkig förkylning. Sedär nu fanns det vind. Upp med prylarna igen!

Vinden låg på NV 2-3m/s vilket innebar en slör i starten. När skottet gick låg vi väldigt långt infrån linjen då allt fokus tyvärr gick åt till att sätta gennakern. Just i detta ögonblicket var det också där det gick fel. Halshornet släppte från sin skothake av någon konstig anledning plus att jag lyckats trä skotet fel så det låg runt mantåget. Här förlorade vi dyrbar tid. Jag skyller på öl och förkylning. När vi väl rätt ut problemen stack vi iväg rejält och tog snabbt upp det vi tappat. Rolf lyckades också påminna mig om en liten manöver som inte är helt enligt regelverket. Som tur var hojtade han till och till slut trillade polleten ner!

Vid första rundningen låg vi jämnsides med x-302 men kunde sen rycka ifrån på kryssen upp mot nästa märke. När vi rundat röd boj var det slör ner till första rundningsmärket igen. Här tog x-302 lite på oss igen. Vid nästa rundning väntade en stäckbog ut emot Norr-märket. När vi rundat där trodde vi att det skulle bli en gennakerbog in mot nästa märke men där tog vi fel. Det blev en brant halvind. Men vid sista rundningen av klockbojen skulle det bli en läns. Helt platt vilket tvingade oss att skära. Här tog x-302 in rejält som kör spinnaker. Vi avslutade med en lång kryss in mot mål som var lite lurig i den svaga vinden. Vi slutade 1:a av 5 deltagare.

Vi som seglade: Thomas, Marcus, Martin och Magnus

Resultat

Bilder

 

/torsdagsbana-stor.jpg

 

16 maj 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)