Torsdagssegling 22/8

Denna gång kom 7 båtar till start. Vind NV-N 2-4m/s. Ström N. Placering 2:a av 7.

Denna gång ville vi vara med lite mer i starten nu när man lärt sig båten lite bättre. När startskottet gick låg vi 15sek bakom linjen och letade efter ett bra spår men vi blev lite låsta och fick bara segla med dom övriga båtarna. Halvindsstart är aldrig någon höjdare!

Vi beslöt oss för genua i starten och sedan gennaker när vi passerat linjen. Nu hade vinden vridit lite mer akter över. Upp med det gula tyget! Nu sköt vi på rejält och kunde få en bra lucka upp till första märket. Nertagningen gick fint.

Upp på kryss mot nästa rundning. Nu tappar vi en del. Inget fel på trimmet,allt stod fint. Vi skulle nog behövet den stora genuan.

Rundar för att få en slör till nästa märke.

När nästa märke är rundat väntar en halvind ut mot nordpricken. Från nordprick och in igen blev det en sträckbog. Här gick vi bra!

Vid nästa rundning skulle gennakern upp igen men då för en barbords bog så allt fick dras om. Här blev det ett visst trassel bland tyg och skot. Mitt resonemang att "vi löser det när vi hissar eftersom det inte blåser så mycket" skulle straffa sig hårt. Hur kan man tänka så? När den väl fylllde och vi kunde segla på så hade vi säkert tappat en minut. Klantigt! Varför inte göra det rätt från början?

Sista märket rundat och nu skulle det bli en kryss i mål. Vi gick dåligt i början men hittade till slut lite fart och begav oss ut i sundet på att långt ben för att sedan slå och klara målgången

 

Vi som seglade: Marcus och Thomas

Resultat

25 aug 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)