Torsdagssegling 20220623

Sista seglingen. Sedan väntar semesteruppehållet och höstsäsongen med start 4/8. Stadig vind på 4-5m/s från S-SSV med nordlig ström.

Vi placerade oss helt fel i starten. Vi kom lite sent för styrbord strax bakom i lovart om Beason 31. Inget bra läge och Rolf är alltid lika säker. Vi lyckades aldrig bygga fart då vi seglade i hans skitvind. Strax efter vi passerat linjen slog vi ut för barbord. Inte helt optimalt med tanke på strömmen men skitvind är värre.

Jag hade problem att hitta fart och höjd. Tyckte aldrig vi gick för fullt. Skum känsla. Vi höll ut på barbordsbogen och gjorde ett slag in mot Pilhaken. Strax innan vi rundade låg vi tätt ihop med Aphrodite 101 som seglas av Nerme och Bengt. De hade kryssat riktigt bra. 

Vi lyckades få upp gennakern på den korta bogen mellan Pilhaken och Polkagrisen och kunde rycka en del. Vi rundade med kryss mot Pilhaken igen. Samma visa igen. Dålig fart! Vi rundade Pilhaken som andra båt där Melges 20 låg en bit före.

Nu skulle det bli halvvind från Pilhaken till Norrmärket. Det blev väldigt spetsigt. Tyckte inte vi kunde se någon större skillnad i avstånd på de andra båtarna. Vi började förbereda gennaker för nästa bog. Vi rundade och skulle sätta men fick ett totalhaveri. Efter halva sträckan lyckades vi få den att stå. Det blev också brantare än vi trodde. Nu hade Aphrodite 101 knapat in igen. De körde med försegel.

Vi närmade oss Pilhaken och fick ner eländet och rundade för en sista kryss mot Landskrona hamn. Dålig fart igen. Nu får det vara nog! Specialist sökes! Vi rundade Röd prick snäppet innan Aphrodite 101. Melges 20 var hela havet före. Nu skulle gennakern upp igen. Det blev väl platt och vi fick göra några gippar med Nerme och Bengt i hasorna som hade spinnakern uppe. Det blev en dramatiskt avslutning! Nu håller vi semester! Närmst ligger Fyrtorn two handed i Lomma och Ven Runt.

Besättning: Thomas B, Ingmar, Thomas S och Marcus

Resultat

/omslag-torsdag.jpg

26 Jun 2022

Go back to top