Torsdagssegling 20220602

Vind V 8-10m/s. Vi valde att köra med ett rev i storen. Stundtals hade vi problem och hade inte kontroll på läget.

Vi fick en något fumlig start och hade inte tillräckligt med fart över linjen. Något tidiga och kom in fel. Det blev en liten luffningsduell med Beason 31. Vi i lovart. Till slut släppte de taget och vi kunde segla på. Vi hade det tufft på halvvindarna och hade svårt att rycka. Det blev följa John fram till första halv riktiga kryssen från Pilhaken till Norrmärket. Vi hade det kämpigt i början men efter en stund släppte det och vi kunde ta rejält med höjd och dessutom bättre fart. Härligt när man hittar rätt! Vi lyckades komma före X-302 till Norrmärket som annars går riktigt bra i dessa förhållande.

Vi föll av för en läns mot Pilhaken. Vi vågade inte gennaker. Det var redan kaos med det vi hade uppe. Väldigt dålig båthantering! X-302 satte spinnaker och tuffade i kapp efter halva sträckan. Vi lyckades dock att hålla dom fram till rundingen av Pilhaken. De fick innerspåret och fick fördel. Vi gjorde dessutom en dålig runding och tappade en aning på dem.

Från Pilhaken-röd-Pilhaken- mål. Halvvind och åter halvvind. Kanske skulle vi slagit ut revet? Vi gjorde inget på X-302 men man kunde se att bakomvarande båtar fått en fördel. De fick enligt Rolf i sin Beason 31 ett rejält medvrid under tidigare kryss och kunde nästan hålla upp.

Dagens höjdpunkt var kryssen. Känslan av när det verkligen sitter är fin! Annars är halvvinds kören enormt tråkiga. 

Resultat

Besättning: Thomas, Thomas S, Marcus och Ingmar

5 Jun 2022

Go back to top