Torsdagssegling 20200813

Vind S 4-7m/s. Ström N. Idag var vi fler båtar än vanligt vilket var kul. Ovanpå allt fick vi förstärkt besättningen med en kvinlig hand.

Denna gång skulle vi försöka starta så nära lovarts pinnen som vi bara vågade. Vi hade lite flyt och fick fin lucka ner i lä och som planerat fritt i lovart. Vi tajmade nästan linjen perfekt. Vi kom iväg men hade lite dålig fart på första kryssbenet. Kanske var jag lite för ivrig på höjden? Vi åkte på en kryss duell med en av Melges båtarna. Inget planerat utan det bara blev som det blev. Vi lyckades runda som andra båt men vi blev snabb omseglade av de små men snabba Melges 20:orna som hade hissat nylonet. Efter rundingen av Polkagrisen blev det en tajt sträckbog mot Pilhaken som följdes av en halvvind mot Norrmärket. nu hade vi chansen att nöta lite på de båda tjugorna. Vi lyckades att plocka en av dem innan det var dags att runda. Vi fick lite problem i runding då jag inte hann och släppa på storskotet så vi skar upp och blev hängandes ett tag. Efter det valde jag att gennakern skulle bli i sin påse. Dumt val! Det skulle gått utan några större problem även om det skulle blivit lite brant. Vi fick se de genua försedda båtarna komma ikapp.

Nu rundade vi Pilhaken för tredej gången och skulle ta oss ner på kryss mot Landskrona hamn. Tyckte vi stundtals gick dåligt på kryssen men kunde inte sätta fingern på orsaken. Kändes som om bakomvarande kom aningens närmare. När vi rundat var det en lång gennakerbog på mål. Första benet mot Pilhaken gick bra men sen blev det platt vilket gjorde att vi var tvungna att gippa och segla längre väg vilket straffade oss en aning. Bra jobbat av Johanna som inte seglat på ett tag men som snabbt kom in i det igen. Vi hoppas på fler inhopp!

Besättning: Roger, Johanna, Ingmar och Marcus

Resultat

  • /torsdagsbana-stor.jpg
17 Aug 2020

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)