Torsdagssegling 20200528

Idag var alla glada, taggade och hade vilja vilket gjorde att det skapades lite av magi i båten. Det blev en väldigt rolig segling. Allt bara flöt på! Vinden NV 7-5 m/s. Ström S.

Vi var de enda som startade med undanvindssegel vilket gjorde att vi fick det lite kämpigt. I princip alla båtar kom nereifrån och körde halvind längs med linjen för att sedan vika av när skottet gick. Detta resulterade i att halva linjen var blockerad. Det fanns ingen stanns att ta vägen och vi hamnade en bra bit ner och bakom de övriga. Nu tappades dyrbara sekunder. Men tack vare att vi hade gennakern uppe kunde vi så småningom jobba oss upp och förbi båtarna och även skapa lite avstånd.

Vi rundade Pilhaken. Kryss mot Polkagrisen. Nu såg vi ett stort lastfartyg komma från Landskrona hamn. De ska runda Polkagrisen för att kunna ta sig ut i sundet. Vi går bakom! Med den farten hinner han före. Det borde gå! Vi slår och ser att vi tajmat Polkagrisen perfekt. Nu slår helt plötsligt fartyget av rejält på farten och ändrar kurs. Vad händer? Vår plan gick åt skogen. Vi tvingas till ett slag och får ducka rejält. Där försvann nästan en minut. Nu ser vi att X-302 kommit ifatt oss och rundar strax efter. Vi lyckas precis hålla kvar avståndet på de två halvindarna ut mot Norrmärket och tillbaka. I ett sådant läge saknar man verkligen en genua. På kryssen mot mål ökade vi avståndet och korsade linjen i princip samtidigt som en av de två onåbara Melges 20:orna.

Resultat

Besättning: Ingmar, Marcus, Martin och Roger

/torsdagsbana-stor.jpg

31 May 2020

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)