Torsdagssegling 20200514

Ännu en torsdag avklarad. Nu var det verkligen tvärtom väder! Vinden låg på stadiga 9-11m/s i NV riktning. Det blev stundtals kämpigt med både båthantering och vind. Vi gjorde vad vi kunde och tog hem en 5:e plats.

Vi kom lite sent till starten och hann inte riktigt få koll. Vi hamnde längst ner men med en perfekt timing på skottet. Tvärr hjälpte inte det då vi fick enorm vindskugga från övriga båtar. Vi kämpade på och kunde ta ett kliv upp i ledet. När vi väl skulle runda Pilhaken kom vi illa i det igen.

Efter ytterliggare någon runding kunde vi rycka lite men Melges 20:orna låg hela havet före. Vår närmsta båt var X-302 som alltid går extremt fint när det friskar i. Vi strulade med en del rundingar och fick svårt att hänga med. Vi fick aldrig heller riktigt kläm på de få kryssbogar som fanns men tror att det beror på otillräcklig förstagsspänning. Verkar som om de nya backstagen är gjorda av gummi. Har kortat dessa tre gånger och nu var de i botten igen. Nya linor är införskaffade!

Vi tog oss till slut i mål! Och alla gjorde en bra instats. Det märks som vanligt att vi inte har koll när vinden ökar. Kanske för att man ständigt undviker att segla i hårdare väder? 

Besättning: Thomas, Martin, Marcus, Ingmar, Roger och Lenny

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

16 May 2020

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)