Torsdagssegling 20200507

I tosdags var det premiär för vår kvällskappsegling. Det har gått lite tankar kring corona läget men när det väl var dags slöt sju båtar upp. Öresund visade sig också från sin bästa sida med sol, hyffsad temperatur, svaga nordvästligavindar pendlande till väst på 3-5 m/s och en något lurig sydlig ström. Kul att också Bengt Holmqvist valde att mönstrade på!

Nu närmade det sig 5 minuters skottet. Men ingen signal? Verkade som om "greja makapären" vår automatiserade startfunktion fått fnatt. Efter lite snabb nedräkning på vattnet var alla med igen. Vi fick en hyffsad slörstart. Vi var kanske 5 sekunder sena men det var många andra också. Vi skapade lite lucka och jagade det båda Melges 20 som låg snäppet före. Stundtals vred det emot och blev väldigt brant. Precis att vi kunde bära gennakern.

Ute vid Norrmärket höll vi kvar på vår kant och kunde runda som första båt. Sedan var det gennaker mot Pilhaken. Melges 20:orna kom farande men vi lyckades hålla dem bakom oss med nöd och näppe. Vi rundade Pilhaken med en gipp och fortsatte mot Landskrona hamn. Fortfarande Melges 20:orna hack i häl. Nu skulle vi bara göra en bra rundning för att ta oss mot Pilhaken en sista gång. Och sedan i mål. Vi kunde hålla bättre höjd än de båda Melges båtarna vilket räddade oss. Vi drygade ut vår ledning och kunde korsa linjen som första båt. Det kunde inte bli en bättre premiär för vår del!

Besättning: Marcus, Ingmar, Lenny, Roger och Bengt 

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

11 May 2020

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)