Torsdagssegling 20190822

Efter två tråkiga torsdagar med dåligt väder så blev det äntligen segling även om vi tvekade en del då vinden låg strax under 10m/s i medel. SSO 9-11 m/s med nordlig ström. Detta är ett vindregister som vi brukar ha stora problem med. Men efter lite tips och trix från Jens Lekland som ställde upp och följde med i förra veckan kändes det som om vi klarade oss betydligt bättre. Eller rättare sagt mycket bättre! Vi hade stundtals bra fart och höjd på kryssen! Men hade lite tapp på halvvind och såklart länsen då vi körde utan gennaker. Vi skulle kanske riggat prylarna och haft möjligheten att välja? Båtar som valde spinnaker närmade sig snabbt! Vi har bara möjlighet att välja SRS två gånger per år så det blir ett surt straff att inte nyttja sitt undanvindssegel.

Vi gjorde en bra start även om vi var lite avvaktande. Vi kunde legat längre fram! Men skepparen är lite feg av sig. Kryssen mot Pilhaken gick bra. Vi höll stundtals fart och höjd med Dehler 36. Vi rundade som andra båt.

Mot polkagrisen på en slör. Från polkagrisen mot Pilhakern på en kryss igen. Nu gick vi sämre av någon anledning? Runt Pilhaken mot Norrmärket på halvvind. Nu drog Dehler 36 ifrån rejält. Men vi rundade som andra båt igen. Ytteliggare en halvvind mot Pilhaken. När vi hade en fjärdedel av sträckan kvar pep Melges 20 om oss.

När vi rundat Pilhaken för sista gången och seglade mot Rödprick var det kryss igen. Vi lyckades nästan komma ikapp Melgesen men sen blev en plågsam läns mot mål med lilla focken. Trots det var vi väldigt nöjda med seglingen

Besättning: Marcus,Thomas och Martin

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

23 Aug 2019

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)