Torsdagssegling 20190516

Ikväll blev det manfall vilket var lite otur då vinden pendlade mellan 8-13m/s från O- OSO. Sex- sju man hade varit toppen en dag som denna för att hålla nere krängningen och kunna segla på. I efterhand skulle vi tagit ett rev, men men.

Ostlig vind innebär halvind och åter halvvind vilket blir lite tråkigt. Vi kom iväg ok i starten men fick x-302 i lovart och lyckades aldrig få fram nosen för att ta oss om. Efter halva sträckan mot Pilhaken gick de om och nu hamnade vi fel och fick mycket skitvind från x-302. Stundtals fick vi lufta storen helt på grund av den extremt byigavinden trots att den var plan som en planka. När vi väl rundat för att gå mot Polkagrisen var vi i kapp X-302 igen och hade kunnat gå om men givitvis släpper man inte förbi en bakomvarande båt i lovart. Vi fick lugnt ligga kvar bakom.

Efter Polkagrisen lovade vi upp och fortsatte mot land en kort stund för att sedan slå mot Pilhaken. Framförvarande ökade avståndet och när vi var framme och rundat mot Norrmärket pep de iväg med spinnaker medans vi kämpade med focken men avståndet blev trots allt inte jätte stort. Däremot på nästa ben från Norrmärket till Pilhaken hände det mycket. Vi hade inte en chans att hålla höjd och fart som de andra. Dels för att vi hade för mycket segel och för få på kanten. Nu börja det det skilja rejält! Resterande sträcka mot mål var händelselös förutom en stackars Melges 20 som seglade felfritt och hade vunnit om de inte fastnat med kölen i ett gammalt spökgarn. Där rök många minuter. Riktigt tråkigt för dem!

Kvällens besättning: Lenny, Ingmar och Marcus

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

Film: Jens Ekvall

 

21 May 2019

Go back to top