Torsdagssegling 20190509

Årets första kvällssegling avklarad! Innan dess har det hunnits med ett antal olika dags turer. Nu senast en runda till Rungsted för en öl och pizza.

Kvällen bjöd på vind mellan 4-5m/s med sydlig riktning och en stark nordgående ström. Vi var ordentligt folkade med 5 man där Lenny gjorde debut på skeppet. 

Det började närma sig start och vi hade ännu inte bestämt oss för var vi ville ligga. Lovarts flaggen brukar inte vara någon höjdare då det brukar bli trångt och en massa problem. Vi siktade en bit ner, men när det närmade sig så var det en bra lucka precis vid flaggan och den tog vi. Vi kom iväg riktigt fint trots lite dålig fart då vi fick vänta in skottet.

Nordlig ström brukar innebära så närma land som möjligt även om vi sett att det kan ge stor utdelning att gå utåt också, konstigt nog. Men vi valde land och kunde i princip segla ostört och lyckades pricka Pilhaken perfekt på första kryssen. Vi rundade som första båt och hade bestämt oss för att gennakern skulle upp på det något korta benet mot Polkagrisen. Efter lite trassel satt den! Efter vi rundat var det kryss igen. Vi klarade oss med ett slag för att sedan runda upp på en halvind mot Norrmärket. Sedan en halvind igen mot Pilhaken. Vi trodde först det skulle bli ett gennaker ben men det blev för brant. Melges 20 hissade.

Sista kryssen från Pilhaken till Rödprick mot Landskrona hamn fegade jag och valde att slå ut ganska snart. Detta förlorade vi som vanligt på men av erfarenhet vet jag att det ligger sten på 1.5m vid 3.5m djup. Nu väntande en lång gennaker bog in mot mål. Vi fick segla väldigt platt på den första BB bogen för att sedan gippa över till SB och se farten öka en aning.

Resultat

Ikväll var följande med: Marcus, Martin, Ingmar, Jonas och Lenny

/torsdagsbana-stor.jpg

Bilder av: Jonas B

/1.jpg

 

/2.jpg

/7.jpg

Film av: Roger Adolfsson

 

 

 

 

 

 

12 May 2019

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)