Torsdagssegling 20170817

Denna kväll blev årets botten napp! Vind SSO 8-12m/s vilket innebar halvind i princip runt hela banan. Inget vi vi gillar då båten har relativt kort vattenlinje och är i princip omöjligt att segla upp till sitt mätetal i vinden som rådde. Vi valde att köra full stor och G2 vilket i efterhand blev för mycket segel. Ett rev i storen hade gjort stor nytta även om det inte hade kapat minuter på totalen.

Precis innan starten gick fick vi strul med genuan som inte löpte ut. Det visade sig att gennakerstrumpan på någotvis hade fastnat ihop med rullen. Vi förlorade ett annars bra läge och de andra susade iväg. Vi gjorde vad vi kunde och seglade upp oss lite fram till första rundingen men avståndet fram var redan alldeles förstort.

Vi rundade och gick mot rödprick på en plattläns med spirad fock. Inget större strul mer än att backstaget följde med runt i gippen. Framme vid rundningen hann vi inte riktigt få in genuan men vi klarade det bra ändå. Kryss in mot Pilhaken igen. Vi klarade det med ett kort slag och sedan sträck mot märket. Detta var vad kryss det blev denna kvällen. Sedan blev blev det två halvindar från Pilhaken- Norrmärket- Norrmärket- Pilhaken som mest liknade ett följa John led. Vi fick lite strul med genuan vid rundingen och fick se Dehler 29 nästan gå om i lovart. En sak som vi upptäckt är att storskotet lägger sig över genua vinscharna vid öppna bogar och speciellt vid rundingar blir detta ett problem när man behöver vinscha hem.

När vi nådde Pilhaken lovade vi upp för att sikta på Rödprick mot stora hamnen. Strax därefter ett slag sen låg vi rätt. Efter rundingen blev det plattläns mot Pilhaken. Vi funderade på att sätta gennaker men vinden låg stadig på 11m/s så vi tog det säkra kortet. Melges 20 och X-302 hissade. Stabilt gjort! Vi fortsatte vårt följa John led och distansen och placeringen mellan båtarna höll sig hela vägen runt.

Vi som seglade: Marcus, Martin, Jonas, Thomas och Tomas

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

18 aug 2017

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)