Torsdagssegling 20140828

Då var det dags för torsdagssegling igen! Denna kvällen låg vinden på mellan  N-NV 4-6m/s vilket innebar en läns start. Ström N.

Vi var något sena fram till linjen men det var ett medvetet val då det är en del som endast seglar genua vilket brukar resultera i att de gärna lovar upp o stänger spinnaker/gennakerbåtar i startögonblicket.

När vi väl fått upp blåsan kom vi iväg rätt bra och hade ledningen fram till första märket. Därefter väntade en kryss som vi tappade vårt försprång på. Nästa ben en läns igen där vi inte valde att krångla till det med en sättning då det benet är rätt kort. Nu hade Jan i sin Express "Promille" kört förbi oss. Ut mot norrmärket och tillbaka blev det halvind där vi ökade avståndet en aning till de andra båtarna men Jan hängde fortfanrde på. Inte förrän de sista 100m kunde vi gå om. Nu skulle det bli en länsbog igen. Vi krånglade lite i sättningen och fick göra en gipp då det hade blivit för platt för att gå  rakt på. Nu var de andra båtarna ikapp igen.Den långa kryssen in måt mål skulle visa sig bli väldigt komplicerad då det rådde delade meningar om vart vi skulle gå. Jag ville ut i sundet för att nyttja strömmen och vinden de andra ville hålla sig närmare land.  Vi gick närmare land ihop med X-302 men ändå aningen längre ut. Det stod klart när vi närmade oss målgång att vi skulle  fortsatt utåt då Dehler 29:an kom i rasande fart utifrån och hade jobbat ikapp luckan sedan tidigare. Det blev trots allt en rolig segling då vi var ett litet gäng som kom in samtidigt även om vi skulle varit betydligt snabbare. Känns som om vi inte fått kläm på den nya genuan ännu. Mer tid och lagom vind önskas!

Vi som seglade: Ingmar, Thomas och Marcus

Placering 5:a av 8 deltagare

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

30 aug 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)