Semester segling

Det blev till slut en liten semesterrunda! Fyra dagar med tre övernattningar.

Dag 1: Vi lämnade Borstahusen med kurs mot Helsingör för att möta upp Syrran och hennes sambo Jonas som skulle ta färjan över under eftermiddagen för att sedan följa med resten av turen. Martin,Cissi och Oscar mötte också upp i sin Maxi Fenix för att få lite segling ihop.

Dagen bjöd på vindar mellan 3-5m/s V-NV för att sedan avtaga helt. Vi kom så långt som strax söder om Helsingör innan vi fick bärga segel.

Väl i hamn blev det såklart obligatorisk hamnöl och GD! Därefter en tur i stan med grillning på kvällen

Dag 2: Vi beslöt oss redan dagen innan att vi skulle försöka ta oss till Hornbaek trots prognoser om kuling med kryss tillbaka dagen efter.

När morgonen kom slängde jag upp huvudet genom luckan och kunde konstatera BLEKE. Här blev det till att dra igång järnhingsten och den fick tyvärr gå ända fram till hamn. Men vädret kunde man inte klaga på. Strålande sol och inte ett moln på himeln!

Det var lite bök innan vi kunde hitta en bra plats för båda båtarna. Med lite tålamod och väntade så såg vi plötsligt en båt lämna långt inifrån. Ut från den tillfälliga platsen innan någon annan skulle smita emellan. Det är verkligen kaos i Hornbaek när det gäller platser. Det gäller att vara snabb! Men vi kunde inte fått det bättre. Första parkett med bredsidorna emot varandra.

Därefter kom ju såklart hamnölen upp igen. Sedan ner mot stranden för sol och bad. Och ja, jag badade!!! Men en sak är säker. Man tröttnar rätt fort på solen när man har svårt att undkomma den. Puh......vad varmt det var! Så efter en stund gjorde jag och Martin ett besök i provianten och bestämde oss för ytterligare en svalkande öl.

Kvällen bjöd på taco,öl lite spel samt en fin kvällspromenad. Vi noterade att det var rätt bra drag på strandcafe vid västra stranden. Så är man sugen på bra drag är detta att rekomendera en helgdag.

Dag 3: Gick vi mot Espergaede. Som tur var så slog inte väderprognosen in i mer än att det blev kryss. Med detta i åtanke då inte alla är inbitna seglare så tog vi järnhingsten igen. Väl runt om Helsingör blev det rätt skvalpigt.

Då det säkert var 20år sedan jag var i Espergaede så mindes jag det helt annorlunda när vi väl kom in mellan pirarna. En väldigt liten men intim hamn. På många sätt mysig med den lilla fiskboden och ett litet centrum bara uppe vid vägen. Blev förvånad över hur många turister som stannde till för att kolla utsikten och ta en lunch.

Med en sån liten hamn så blev det ju såklart även här svårt att få plats för båda båtarna sidan om varandra. Men efter en vilt pekande hamnmästare och en del testande på egen hand så hittade vi till slut rätt.

Här avslutade vi vår lilla semester på bästa sätt med grillat,öl och en galenpanna. Vem blev/är galenpannan???

Dag 4: Mot Borstahusen igen i totalt bleke. Åter igen fick motorn jobba! Förstår inte hur alla motorbåtsägare står ut med att sitta i det tråkiga ljudet. Att vara på sjön är att segla!!!!!

Tack för bra sällskap!

Vi som seglade: Marcus,Jenny,Therese och Jonas

I Fenix: Martin,Cissi och Oscar

3.jpg

dsc-0006.jpg

6.jpg

  Helsingör hamn

 

dsc-0008.jpg

7.jpg

  Kanotpaddling i helsingör

 

4.jpg

  Hornbaek hamn

 

1.jpg

  Espergaede hamn

 

2.jpg

  Espergaede hamn

 

5.jpg

 

 

11 aug 2013

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)