Seglarställ

Min besvikelse blev stor när vi bröt Fyrtorn 2-handed. Detta för att man hade dåliga kläder! Efter någon timme i regnet var vi mer eller mindre genomblöta och frusna båda två. Jag sitter själv på ett Musto MPX och polaren på ett Musto breathable 1. Om jag var våt så var han genom blöt! Det är ju i sådana läge som grejorna skall fungera annars kan man lika bra segla i vilken fritidsjacka som helst.

Jag satte mig framför datorn med mindre hopp om att hitta något prisvärt då det är mitt i säsongen. Men det var faktiskt ett antal butiker som hade rea och utförsäljning. Vilken tur! Jag inriktade mig på de lite billigare grejorna. Jag hade som övre gräns satt 3000:- för både byxa och jacka. En väldigt blygsamm summa kanske men resonemanget gick att hellre billigare och byta ofta. Detta efter att jag själv sett och upplevt ställ som är 4-5år gamla och redan gett upp och då är det blygsamt använt. Jag hade siktat in mig på Gill eller Helly Hansen som en här rekomenderat. Jag hade föresten ett Helly Hansen i unga dagar som jag till sist fick pensionera. Men inte för att det läckte utan för att det till sists gick hål på tyget. Men efter en djupdykning i webens värld så kunde inte något Helly bli mitt för budgeten jag satt. Dessutom var jag sugen på att testa en smock som ytterligare begränsade utbudet. Men till sist hittade jag faktiskt ett ställ som jag tyckte var intressant. Jag fick dock ta byxan från ett ställe och jackan från ett annat. Det blev ett Henry Iloyd som beställdes.

Överdelen: Henry Iloyd TP2 shadow hood smock.

Underdel: Henry Iloyd Ultimate cruiser Hi-fit TP.

Smocken kändes verkligen smidig. Inte lika styv och klupig som mitt MPX. Dessutom utan stor hög krage som man tittar rakt in i. Den kändes mer som en vanlig regnjacka. Fördelen är att man också kan välja att endast ha neopren kragen knäppt och skulle man sen vilja täppa till ordentlig drar man upp kragen och fäller ut optivision huvan. Nackdelen tror jag är att tyget blir rätt känsligt i och med att det är väldigt tunt. Det finns inte heller några insydda förstärkningar på lämpliga ställen.

Byxorna är mer figursydda än mitt tidigare ställ vilket jag ser som possitivt. Det sitter närmare kroppen. De går också lite högre upp på sidorna än mitt gamla och har bättre justerings möjligheter. Den har också ett innerfoder som gör att den känns mer fodrad och inte bara ett skal. Ficka på benet och förstärkningar i bak,knä och insida nertill.

Då är det bara att hoppas på regn så man får gjort ett test också!

Seglarställ Henry Iloyd 2014
4 jul 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)