Mätbrev del 2

I samband med inmätningen av våra segel upptäckte jag en minst sagt konstig grej. Enligt standard tabellbåtsdatan hade nu vår gennaker blivit enormt för stor. Här var det något skumt! Jag visste nämligen att den var omsydd på då gällande maxmått enligt båtdata för 2012.

Jag kontaktade omgående srs kommitten men utan något svar på email ringde jag upp. När jag nämnde hur det låg till blev killen i andra ändan minst sagt förvånad. Först ville han inte riktigt tro mig. Men när jag sa att jag hade en pdf på fjolårets data blev han mer intresserad. Han ville genast att jag skulle skicka över pdf till honom. Sagt och gjort slängdes denna iväg på mail. Ikväll hörde srs kommiten av sig och bekräftade att jag hade haft rätt! På någotvis har värdena ändrat sig vid revideringarna utav standard båtarna utan att någon märkt det. Det fanns tydligen någon bugg i deras system.

Så har du något års äldre standrad brev sparat? Jämnför! Kolla så dom stämmer överens med 2014 års värde. Annars kan det smugit sig in fel hos dig också.

Så nu börjar vi om på mätruta ett igen!

9 apr 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)