Fyrtorn 2-Handed 2014 (Racet)

Vi landade i Lomma hamn tidigt torsdags kväll vilket resulterade i att vi deltog i klubbens sista torsdagssegling innan sommaruppehållet. Tyvärr dog vinden och seglingen annulerades.

Torsdag kväll bjöd på en lugn uppladdning med god mat och en och annan dricka. Inför seglingen på fredagen gjordes en del båtmek innan banan annonserades och defenitiv starttid. Vi fick starttiden 16.48 där banvarvet blev norrut mot Pinhättan vidare upp till Svinbådan för att sedan gå över på danska sidan via W1. Ner till Drodgen vidare till Höllviken fyr och sedan i mål via Flintrännan.

Starten bjöd på en fin läns upp genom hela sundet med 6m/s i ryggen. Här gick vi väldigt bra och kunde hämta in försprånget på många båtar sedan jaktstarten och till och med köra om. Uppe vid Svinbådan rundade vi som 3:e båt vad vi kunde se. Nu väntade en Sträckbog mo W1 på danska sidan. Här körde vi med vår nya genua1 som skulle visa sig vara lite i överkant för vinden som ökat på till 8m/s. Vi blev tvingade till ett segelbyte och den gamla genua2 åkte på för att vi skulle klara av den senare kryssen på danska sidan. Som vanligt är det lurigt att kryssa längs kusten mellan Hornbeak och Helsingör. Men vi gick faktiskt bra och kunde köra om en båt till som vi uppfattade var Mini-transant Pinotti sailing i mörkret. När vi närmade oss Helsingör började det fylla på med väldigt många lanternor akteröver. Har vi verkligen seglat så dåligt i motströmmen sista sträckan? Vi kunde lugnt konstatera att det var Själlandrunt båtarna som kom dundrande förbi. Möjligtvis var det också X-37 Josefina. Efter Helsingör väntade en lång sträckbog mot Köpenhamn. Vinden låg stadig på 8-9m/s men det var stökig sjö och vi tyckte aldrig att vi fick bra driv. Svårt att också få en bild av hur man går i total mörker och en motström på 1.5-2knop. Nu började det också regna för att sedan börja ösregna. Detta var inte kul! Som tur var hade vi våra ställ med oss men med några år på nacken kändes det som att man klätt in sig i en tesil. Den första timmen gick det bra men sedan började kläderna släppa igenom vätan. När väl mörkret lättade och vi kunde se de båda rännorna in mot Köpenhamn kunde vi konstatera att vi var rejält genomblöta, nerkylda till max och trötta. Vi beslöt här att att avbryta resterande segling då vi kände att 5-6timmar till i genomblöt klädsel aldrig skulle fungera. Synd för vi seglade verkligen bra! Strax efter vi brutit och fallti av mot Borstahusen ser vi Centerline40 Breaking Wind dundra förbi oss in i rännan.

Dom säger att bra utrustning kostar men i det här fallet när det gäller sjökläder så går mitt resonemang att köp en billigare produkt. Släng den efter tre år och köp nytt. Det kvittar om man har Gore-tex eller andra "super" matrial. Tyget har ändå en begränsad livslängd vare sig dom används eller ej. Musto i soptunnan i jakt på annat.....

Det blev iallafall en liten film ändå!

Vi som seglade: Marcus och Martin

Resultat

 

29 jun 2014

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)