Båtmek på högvarv

Nu jobbas det både med det ena och andra. Vi har hunnit med att byta ut vinscharna på rufftaket. Nu är de äntligen självskotande, tummen upp! Fabrikatet blev Andersen 34st och det var faktiskt de enda som passade på den ingjutna klacken annars hade vi fortsatt med Lewmar. 

De gamla ventilatorerna är också bytade. En i salongen och den andra i förpiken. Efter lite fundering och sökande på nätet föll valet på Smartvent 300s. Dessa är solcellsdrivna, kan köras i olika flödes riktingar, stängas av, har batteridrift och kan mekaniskt stängas vid risk för överspolning. Ska bli intressant och se om och hur länge dessa håller.

Passade även på att byta ut lite träskruv till genomgående och när jag ändå hade taket nere i akterkabinen passade jag på att fixa lite fjärrstyrd takbelysning även där. Smidigt! Man slipper dra en massa kabel, borra hål för tryckknappar och montera klumpiga dimmers. 

Nergången har också fått sig en omgång avfärgningsmedel, Biokleen SPC 203. Penslade på flödigt, täckte med gladpack och väntade 30-60 minuter. Skrapade sedan med mattknivsblad i hållare. Det gick förvånansvärt lätt. Där lacken var extra tjock fick jag behandla två gånger. Det var väldigt skönt att slippa slipdamm plus att man får det trärent och att alla inåtgående hörn och veck som är svåra att slipa också kommer med. Med lite tur går det att lacka om 2 veckor.

Diverse bilder

17 nov 2018

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)