Avslutning kvällsseglingarna 2018

 

Denna helgen visade sig sundet INTE från sin bästa sida. Regnskurar och tidvis 13m/s gjorde inte dagen till en av de bästa. Men vi seglade ändå! Två race planerade med start 10.00 och 13.00

Första race: Vinden var lurig. Den pendlade rejält ifrån 6- 11m/s med en rätt konstant riktning på SV även denna dag. Vi kom iväg bra i starten men vinden hade lagt sig rejält och låg nu på ca. 7m/s och vi som hade revat. Vi blev från åkta på ett ögonblick. Vi slog snabbt ut revet och plötsligt var vi med i matchen igen.

Vi rundade som tredje båt Pilhaken med de båda Melges 20 före. Vidare mot röd satte X-302 spinnaker. Än en gång måste sägas, ett rutinerat gäng! Vi lyckades trots spinnaker hålla dem bakom. När vi rundat Pilhaken var det kryss mot Norrmärket. Vi gick väldigt bra och tampades närmast med en av Melges 20 som låg tvåa. När vi i princip hade sista slaget kvar av kryssen kom missödet! Plötsligt small det till i båten och focken fladdrade hejdlöst. Schakeln till blocket på den självslående skenan hade smällt mitt av. Snabbt ner med focken och en djupdykning i lådan efter en ny schakel. Jag lyckades få fram en relativt snabbt och efter en stund var vi igång igen men placeringsmässigt var det riktigt kört. Vi seglade på så bra vi bara kunde och när vi passerade mållinjen var vi alla väldigt nöjda ändå. Vi gick ju bra fram till olyckan!

Resultat

 

Andra race: Nu hade vinden ökat och låg på 13m/s med vind på NV istället. Vi beslöt oss för att ta andra revet men precis som i första seglingen dippade vinden rejält även i denna start. Mätaren visade nu 9 m/s. Denna gången gjorde vi dels en urkass start samtidigt som vi blev riktigt från åkta. Vi velade en liten stund efter starten men slog till slut ut de båda reven men vi kom aldrig riktigt igång. Hittade helt enkelt ingen fart i båten. Med rådande vind och förhållande brukar vi ha stora problem så jag blev inte förvånad. Vinden ökade gradvis efterhand som vi tog oss fram på banan. Från Pilhaken till röd prick (Landskrona hamn) hade vinden ökat till 10-12 m/s. Vi beslöt oss för att ta ett rev så vi var förberedda på kryssen som väntade när vi rundat för att gå mot mål. Det var klokt gjort. Vi hade aldrig lyckats bära fullt ställ. Vi höll jämn takt med Larsen 34 som låg en liten bit före. Efter målgång tyckte nog vi alla att det gått riktigt kass! Det blev en lite tråkig avslutning men med ett första race som ljusglimten i det hela.

Resultat

/torsdagsbana-stor.jpg

17 sep 2018

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)